2023 Vizyonunda Ankara Penceresinden Çankırı'ya Bakış

(KUZKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Ankara’da yaşayan işadamlarını önemli yatırım fırsatlarının sunulduğu Çankırı’ya yatırım yapmaya davet etti.

2023 Vizyonunda Ankara Penceresinden Çankırı'ya Bakış
08 Mart 2019 - 13:07

Basın Duyurusu

 

2023 Vizyonunda Ankara Penceresinden Çankırı’ya Bakış

 

Çankırılılar Derneği tarafından Ankara Teknopark’ta düzenlenen “2023 Vizyonunda Ankara Penceresinden Çankırı’ya Bakış” konulu panele katılan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Ankara’da yaşayan işadamlarını önemli yatırım fırsatlarının sunulduğu Çankırı’ya yatırım yapmaya davet etti.

 

Ankara İvedik OSB ile Ankara Teknopark’ın ev sahipliğinde Ankara Çankırılılar Derneği tarafından organize edilen toplantı Ankara’daki iş dünyası temsilcilerini ve kamu kurum kuruluş temsilcilerini bir araya getirdi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Erdinç Yazıcı’nın oturum başkanlığını yaptığı toplantıya Çankırı Milletvekilleri Emin Akbaşoğlu, Salim Çivitcioğlu, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Çankırı Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Kastamonu KOSGEB Müdürü Nevzat Erol, İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, Teknopark Müdürü Oğuz Ünal, TKDK Çankırı İl Koordinatörü Emre AKBIYIK, KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatöre Mahmut Oral Taşçı, akademisyenler, bürokratlar, iş adamları ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.

 

İki oturumda gerçekleştirilen toplantının ilk oturumunda “2023 Vizyonunda Ankara Penceresinden Çankırı’ya Bakış”, ikinci oturumunda ise “Çankırı’ya Neden Yatırım Yaparım?” başlıklarında sunumlar yapıldı.

 

Çankırı Yatırımcıya Önemli Fırsatlar Sunuyor

 

Toplantının birinci oturumda katılımcılara seslenen KUZKA Genel Sekreter Vekili Dr. Serkan Genç, Çankırı’da yatırımcılara önemli fırsatlar sunulduğunu belirterek, iş adamlarının bu fırsatları iyi değerlendirmelerini istedi. KUZA’nın Çankırı’ya sağladığı kamu ve özel sektöre yönelik mali destekleri ile faaliyetlerini de anlatan Dr. Genç, “Ajans olarak Çankırı’da mali destekler ve yatırımcı eş finansmanıyla birlikte toplam yaklaşık 60 milyon TL tutarında yatırım sağladık. 2019 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programımızın ise başvuruları tamamlandı. Çankırı’dan Ajansımıza 6 proje başvurusu geldi. Yakın zamanda bu projelerin değerlendirmelerine başlayacağız.” diye konuştu.  

 

Toplantının ikinci oturumunda ise KUZKA Çankırı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mahmut Oral Taşcı, yatırım teşvik sistemi hakkında katılımcılara detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların sunumlarını tamamları sonrasında toplantı, üst düzey kurum ve kuruluş temsilcilerine plaket verilmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 

Kamuoyu bilgisine saygıyla duyurulur.

 

 

 

 

 

Bu haber 2709 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum