Başkan Esen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'ne Katıldı

Başkan Esen, dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağını uluslararası platformda tanıtmak için geleneksel olarak düzenlenen festivalin açılış kurdelesini keserek...devamını okuyunuz.

Başkan Esen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali'ne Katıldı
18 Ağustos 2019 - 10:36 - Güncelleme: 18 Ağustos 2019 - 10:41

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Kastamonu-Taşköprü Belediyesi tarafından 15-18 Ağustos tarihleri arasında 33.sü düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’ne katıldı.

 

Başkan Esen, dünyaca ünlü Taşköprü sarımsağını uluslararası platformda tanıtmak için geleneksel olarak düzenlenen festivalin açılış kurdelesini keserek festival alanında kurulan stantları protokol ile birlikte gezdi. Festivalin açılışına Esen ile birlikte Kastamonu eski Milletvekilleri Hasan Altan, Mehmet Yıldırım ve Mehmet Serdaroğlu, Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

 

Taşköprü Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 33. Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’nin açılışına Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen de katıldı. Esen, Taşköprü sarımsağının yöre için önemli bir katma değer sağladığını ve bir marka haline geldiğini söyleyerek “Bu yıl 33.sü düzenlenen Uluslararası Taşköprü Kültür ve Sarımsak Festivali’ne bizler de katılarak komşumuza destek vermeye geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu. Festivallerin birlik ve beraberliğin simgesi, gurbetteki ve sıladaki vatandaşlar için kaynaşma vesilesi olduğunu ifade eden Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal ise sponsor firmalara, davetlilere ve protokol üyelerine plaket takdim etti.  Bu yıl düzenlenen festivalin katılımcıları arasında yer alan Hindistan, Sırbistan, Bulgaristan, Güney Kore, K.K.T.C.  ve Türkiye’den gelen ekipler, kendi ülkelerine ait sergiledikleri halk oyunları ile göz doldurdu.

 

Konserler ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapan festivalin, 18 Ağustos Pazar gününe kadar devam edeceği bildirildi.

 

 

Bu haber 2955 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum