Çankırı'da Yeni Yapılacak Hastane Yılan Hikâyesine mi Döndü? (Özel Haber)

Çankırı’mıza yapılacak olan Hastanenin hala yerinin belirlenememiş olması yada belirlendiği halde hemşehrilerimizle paylaşılmamasının bizde kuşku oluşturmaktadır.

Çankırı'da Yeni Yapılacak Hastane Yılan Hikâyesine mi Döndü? (Özel Haber)
23 Mayıs 2018 - 10:20

Yapımı adeta yılan hikâyesine dönerek son bir yıldır Çankırı gündemini meşgul eden yeni hastane yerini tekrar gündemde getirelim istedik.

 

Çankırı halkı bütün dikkatini bu önemli yatırıma verip hastane inşaatının ne zaman başlayacağını beklerken bir şok gelişme daha yaşandı. Şok gelişmede ne derseniz alınan ani bir kararla Türkiye de erken seçime gidinilmesi. Tabiî ki; seçim olup bitesiye kadar da yıl sonuna yaklaşmış olacağız.

 

Peki soruyoruz; Erken seçime gidinilmeseydi; bütçesi ayrılan ve Çankırı’ya yapılması düşünülen Yeni Hastane yeri daha hale belirlenmeyecekmiy di? Daha ne kadar ve kimi bekleyecektik merak konusu. Çankırı için Yeni Hastane yeri uygun değil eleştirisiyle birlikte uygun yer neresiydi cevabını da tartışmak gerekir. Bu soruyu da Çankırı’nın, Çankırılının kaderiyle oynayan bir hastane yeri için birbirinin üstünü, başını parçalayan, bir birisine çamur atan tüm siyasetçilere, yetkililere, yöneticilere, STK’lara, topu bir birisine atan sorumsuzlara soruyoruz.

 

Son bir yıldır bir hastane yerini belirleyemeyen yetkilere soruyoruz; Çankırı halkının aklıyla mı oynanıyor? Bu belirsizlik daha ne kadar sürecek? Bir yıldır yeri dahi belirlenmeyen hastane Çankırı halkının hizmetine ne zaman sunulacak? Bu duruma sebep olan yetkililer, siyasiler, rantçılar halktan özür dileyecek mi? Çankırı halkının en önemli insani ihtiyacı olan sağlık hizmetini hak ettiği gibi almamasının vebalini kim ödeyecek?

 

Usta, Araştırmacı Gazeteci Mustafa Çelik “Eninde sonunda Çankırı’ya yeni hastahane yapılacak güzel de; var olan hastahanelerde ki doktor eksikliği ne olacak? Önce Çankırı’ya doktor göndersinler” diyerek herkesi göreve davet ettiğini tekrar tekrar vurguladı.

 

Çankırı’da iyi, kötü, zemini kayan bir hastane var ama; doktor yok!

 

Millet Yeni Hastahane Bekliyor, Eskisine Yama Yapılıyor…

 

Çankırı halkının büyük bir kısmı ise hastanenin yapılacağına olan inancını kaybetmiş durumda. Yer belirlemenin bu kadar uzaması Çankırı halkında büyük bir tepkiye neden oldu. Bazı vatandaşlar hastane yapılmıyor bari mevcut hastanenin içerisini doktorlarla doldurun da, sevklerden, özel hastanelere taşınmaktan kurtulalım bari diyerek yine bizim yakamızdan tuttu. Yakamızı bırakmayan duyarlı vatandaşlar bu işim peşini bırakmayın yoksa hakkımızı helal etmeyiz kardeşim diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 

-Bundan Sonra Yapılması Gerekenler-

 

Çankırı’nın tarafsız, bağımsız, eğriye eğri, doğruya doğru, şehrimizde yazılmayanları dobra dorb, cesaretle yazabilen, hiçbir siyasi parti ve siyasetçinin adamı olmayan Çankırı sevdalısı, Çankırı milliyetçisi, yağcılık, yalakalık, yalamalık nedir bilmeyen www.haberci18.com İnternet Medyasından çağrı!

 

Çankırı’da yaşamamış, bu memleketin tozunu yutmamış, dikili bir dalı olmayanlara,hangi partiden olursa olsun destek vermeyelim ki, Çankırı’da sorunlar çözülsün..En azından Sarıbaba da yeri olsun.. Yukardan inme hiçbir vekil adayını kabul etmiyoruz...

 

Üç kuruşluk dünya için fırıldak olmanıza gerek yok. Haksız kazandığınız hiçbir şeyden tat alamazsınız. Çankırı halkına verdiğiniz sözleri yerine getiriniz ki seçim kazanınız, TBMM’sine yüzünüzün akıyla gidiniz.

 

Bu gelinen aşamada hastane yerinden ziyade hizmete daha kolay ulaşmak için neler yapılabilir, bence bunu tartışmak gerekiyor. Bir Hastane yerini belirlemiyorsan kardeşim o zaman yapacağın ilk iş mevcut hastanenin içerisini doktorlarla donatacaksın. Halkı oyalayıp durmayın. Yeni Hastane yeri için ayrılan bütçeyi de car cur etmeyiniz.

 

Bakın seçime gidiyorsunuz, ne olur bu işi çözmeden icraatlarınızı anlatmaya kalkmayınız. Yoksa halkı daha çok kızdırırsınız. Bu konu bizim içinde, özellikle siz seçime girecek siyasetçiler içinde son derece önemlidir. Konumunuz ne olursa olsun varın gidin hep birlikte Bakanlığın kapısını aşındırın, işin ihalesini gerçekleştirin.

 

Çankırı’nın yıllardır kaderi. Terk edilmişlik.....

 

Çankırı’yı, Eldivan’ı, Korgun’u, Çerkeş’i, Ilgaz’ı, Kurşunlu’yu Orta’yı, Atkaracalar’ı, Şabanözü’nü, Bayramören’i, Yapraklı’yı ve Kızılırmak’ı gözünüzün önüne getirin.

 

Devir bir birinin arkasından konuşup yüz yüze gelince sarmaş dolaş olan iki yüzlü iblislerin devri olmuş. Rabbim bizleri onlardan korusun. Kalplerdeki fesat, fitne, kıskançlık, kötülük kişinin yüzüne yansırmış. Bakınca okunuyor. Allah bu mübarek ramazan hürmetine ıslah etsin inşallah. Bize dua etmek düşer. Onlara da duadan nasiplenmek!

 

www.haberci18.com İnternet Medyası olarak “Sözlerimize son verirken Çankırı’mıza yapılacak olan Hastanenin hala yerinin belirlenememiş olması yada belirlendiği halde hemşehrilerimizle paylaşılmamasının bizde kuşku oluşturmaktadır. Kısır çekişmelerin sonucu hastane yapımından vazmı geçildi, eyvah ödenek gerimi gidecek veya seçim yatırımında mı kullanılacak diye de bizlerin aklında soru işaretleri de oluşmuyor değil.

 

Bu haber 6710 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 10 Yorum
  • Doğukan KARAATLI
    5 yıl önce
    Hastanenin yeri Doğantepe köyünün üzerinde ki 82 dönüm hazine arazisi en seyirlikli yer orası Çankırı ayaklar altında havası mis gibi Çankırıya 4 km 112 acil merkezine 3 km uzakta Çankırı'nın. Bu dereden kurtulması için değişim sart.
  • tolga
    5 yıl önce
    Çok güzel bir konuya deyinmişsiniz. ÇANKIRI'DA hastamızı bir ay boyunca tedavi ettirmeye çalıştık. becereksiz dokturlar yüzünden kaybedecekken Ankaraya gittik. Çankırı'da sağlık die birşey yok  Allah hastalarımızın yardımcısı olsun.
  • Misafir
    5 yıl önce
    Sayın Filiz hastane için uğraşırken bazılarıda sayın vekili oyaladınız. Ora olsun bura olsun diye. Dilekçeler verdiniz. Şimdi görün bakalım yeni vekil sizi nereye koyacak. Sayın Filiz'in iyi niyetini kullanıp konuşuyordunuz.yeni vekil sizi kapıdan sokmaz.
  • Kadir Yavuz ( Çevreci )
    5 yıl önce
    Bu günden tezi yok seçim çalışmaları için siyasilerimize özellikle de Akp li siyasilere her fırsatta soralım hastanemizi neden yapmadınız! diye lütfen söz sırası bizde söz hakkı bizde en doğal hakkımız sağlıklı sağlık hizmeti almak,
  • Seyfi KELEŞ
    5 yıl önce
    Kaleminize sağlık,tüm kalbi duygularla sizlere katılıyorum.
  • FATİH
    5 yıl önce
    Çankırının adamından, yöneticilerinden bir yol olmaz. Adamlar şehrin içine herşeyi sıkıştırıyor. Otopark sorunu var diyor. Hala da şehir içi diyor. Kardeşim çıkın dışarı. Bakın çevre yolu da yapılıyor. Yol kenarlarına yerleşim alışveriş merkezi yapın. Hep aynı yerde dönmeyin. Yeniliğe açık olun. Yapacağınız yere karar verin. Yapmaya başlayın. Bizde söz var uygulama yok. Ödenek isteyen her kimlerse işine sıkı sarılsın. Devletimizin parası çok. Siz istemesini bilin.
  • İsimsiz
    5 yıl önce
    Eldivan Çankırı'ya 18 km Ankara'ya 100 km 1935 yılından buyana belediyesi olan bir ilçe tarihinde hiçbir zaman Chp Belediyeyi alamamıştır. Burdan şu konuya gelcem şükredip oturuyor vatanına milletine bayragına sahip çıkıyor vatanı için şehit veriyor şimdi soruyorum nerde hizmet, nerne yetkili. Hep kaderine terk edilmiş yani basında doğruları yazmış. Çankırı sana soruyorum niye hizmet etmiyorsun niye bakmıyorsun Eldivanın yerinde olsam ölmezlere bir sur yaparım ÇankIRI yerine Ankara'ya gitsinler belki Ankara'daki büyüklerimiz halimizi görür.
  • Serdar öz
    5 yıl önce
    Can abim Mustafa abim görünen şu siyasete torpil girmiş nede olsa Çankırı banko il her seçim ilk beşe giriyoz kimi koyarsan cepte, yıllarını İstanbul da geçirmiş birini sen tepeden 1. sıra adayı yap ki yaklaşık birkaç senedirde milletvekili. Ben şahsen bi katkısını hissedemedim arada bi mecliste 2 şer 5 şer dakika konuşma yapıyo okadar, bi Hüseyin Filiz gibi içten candan değil adam en azından allem edip gallem edip bakanın odasına giriyodu bi şekilde işini hallettitiriyodu ticari zekası ve ikili işleri güçlüydü, iyi kötü şu lastik fabrıkasında, çorapta, aküde katkısı oldu şu gariban Ankara'nın Çankayası olarak anılan şehirde 8- 10 bin adam göç etmedi, hayalleri vardı tokiye konut yaptırıp osbyi 10 bin kişi yapmak Ankara yoluna adam akıllı bir hastane getirmek ama onuda harcadı bu memlekete bu utançta Çankırı ya yüzyıl yeter,t ek merak ettiğim bu dönem Çankırı ilk kaçta olacak ve ne kadar hizmet gelecek malum Çankırı da hala yapılması planlanan şehrin ortasından akan çayın restorasyonu yapılcaktı!
  • Çankırılı
    5 yıl önce
    Usta gazeteci; hastanenin nereye yapılacağını soracağına 3-5 yıllık yeni hastaneyi neden zemini kayan yere yaptınız da milleti zarara uğrattınız diye sormuyorsun?
  • Vatandaş
    5 yıl önce
    Yılan Hikayesi olur tabi yer aramak şöyle oldu demek böyle oldu demek yanlış çünkü seçim var diye hastanenin temeli atılamaz mı? tabiki de atılırdı ama şu bir gerçek yeni hastane yeri iyi olmayınca kimse benim üstüme kalmasın diye bekletiliyor devam etsinler nasılsa insanımız beklemeyi seviyor az daha beklesinler durmak yok yola devam değil de durmak yok ama benim üstüme kalmasın oluyor şuan buda benim görüşüm......