Çankırı Müzesi Süresiz Kapatıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze de lokal güçlendirme yapılıncaya kadar 26.06.2019 tarih ve 524597 sayılı karar ile müzeyi süresiz bir şekilde ziyarete kapattığını duyurdu.

Çankırı Müzesi Süresiz Kapatıldı
19 Temmuz 2019 - 23:01

Çankırı Müzesi, güney cephesi temelinde yaşanan oturma nedeni ile süresiz kapatıldı.

 

Çankırı’nın en görkemli yapılarından 1905 yılında inşa edilen ve uzun yıllar adliye binası olarak hizmet veren tarihi binanın temelinde çökme tespit edildi. Hassas dinleme cihazı kullanılarak gece sessizliğinde yapılan incelmede eski bir şehir şebekesinden temele su kaçağı geldiği tespit edildi.

 

Su kaçağının kesilmesinin ardından binada çökme devam edince temelde sondaj yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, müze de lokal güçlendirme yapılıncaya kadar 26.06.2019 tarih ve 524597 sayılı karar ile müzeyi süresiz bir şekilde ziyarete kapattığını duyurdu.

 

Güçlendirme çalışmalarının; projelendirme, ihale ve diğer aşamalarının ne zaman yapılacağının ise henüz netlik kazanmadığı öğrenildi. Müzede bulunan eserler zarar görmemesi için toplanarak depolara kaldırıldı.

 

 

 

Bu haber 5781 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • 4 yıl önce
    Kardeşim bu Çankırı'nın Kültür Müdürlerinden çektiği nedir? Eski bina tadilat gördü, bir sürü para harcandı hali içler acısı. Yeni bina öylesine neden zemin etüdü yaptırılmamış yapanın, yaptıran binayı hiçmi incelettirmemiş?Yazık bu harcanan servete bunun vebalini nesil çekecek. Bu idarecilere ben vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum, tüyü bitmemiş yetimin hakkı var bu fuzuli harcanan paralarda.
  • hilmi
    4 yıl önce
    Tatilatına dünya para harcandı, yapan firma yada yaptıranların hiç mi aklına gelmedi binayı kontrol etmek. En azından bir güçlendirme yapılırdı. Yazık ya vallahi yazık. Memleketime üç beş kuruş para geliyor o para da iş bilmez kişilerin elinde çarçur olup gidiyor. Tek bir şey söylüyorum yuh size. Kazandığınız paralardan hakkıma düşen payım haram zıkkım olsun. İşi ehline veriniz......!!!!