"Çankırı'nın Köylerinde Sorunlar Var"

Vali Aktaş, “Köylerimizin birçoğunda sorunlar var. Özellikle bizim hizmet alanlarımız köyler olduğu için bunu söylüyorum." dedi.

"Çankırı'nın Köylerinde Sorunlar Var"
07 Aralık 2019 - 11:32 - Güncelleme: 07 Aralık 2019 - 19:07

Köylerimizde Sorunlar Var! Bu sözler ilimiz Valisinin söylediği sözlerdir...

 

İl Genel Meclisi Aralık ayı birleşimlerinin dünkü oturumuna katılan Vali Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı’daki birçok köyde sorunlar olduğunu belirterek, “Köylerimizin birçoğunda sorunlar var. Özellikle bizim hizmet alanlarımız köyler olduğu için bunu söylüyorum. Hayatın realitesi ekonomik sorunlardır. Kıt kaynaklarla sınırsız ihtiyaçların karşılanmasıdır. Öncelikle yaşamsal ihtiyaçlarımızı belirleyip programlarımızı ona göre yapmamız gerekiyor.” dedi.

 

İl Genel Meclisi Aralık ayı birleşimleri devam ediyor. Meclis Başkanı Mustafa Çıbık başkanlığında gerçekleştirilen dünkü birleşime Vali Hamdi Bilge Aktaş ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız da katıldı.

 

Açılış ve yoklamanın ardından gündem maddeleri görüşüldü. Ardından konuşma yapan Vali Hamdi Bilge Aktaş, meclisteki ortamdan duyduğu memnuniyeti belirterek,  “Bir ittifak atmosferi içinde hareket ediliyor. Yani bugünde gördük, alınan kararlar oy birliği içinde alınıyor. Herkes düşüncelerini ifade ediyor.” diye konuştu.

 

Birçok köyde sorunların olduğunu dile getiren Vali Aktaş, “Köylerimizin birçoğunda sorunlar var. Özellikle bizim hizmet alanlarımız köyler olduğu için bunu söylüyorum. Tabu kamu kurumlarında da benzer şeyler var. Üniversitede aldığımız ders şuydu, ‘Hayatın realitesi ekonomik sorunlardır. Kıt kaynaklarla sınırsız ihtiyaçların karşılanmasıdır.’ Bunu her ortamda söylüyorum. Bu bizim içinde geçerli. Gerçekten ihtiyaç çok fazla, bu bir gerçek. Onun için bunların öncelik sırasına koyulması gerekiyor. En öncelik nedir? Sudur, yoldur, daha sonra diğer konular gelir. Öncelikle yaşamsal ihtiyaçlarımızı belirleyip programlarımızı ona göre yapmamızın uygun olduğunu ve bu şekilde de gerçekleştiğini görüyoruz. Bu itibarla hepinize teşekkür ediyorum. Önümüzdeki senenin de hayırlı bir şekilde geçmesini diliyorum.” açıklamasında bulundu.

 

Bu haber 4285 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum