Haberci18 İnternet Medyası Çankırı'ya Yapılacak Yeni Hastane Yerini Buldu (Özel Haber)

Çankırı’da yılan hikâyesine dönen Yeni Hastane Yeri ile ilgili bir çok alternatifler düşünen, bir çok projeler üreten araştırmacı gazeteci Mustafa Çelik Yeni hastane yeriyle ilgili çok ciddi çalışmalar yaparak (Fotoğrafladığı) görsellediği alanın ilimize Yeni Hastane yeri olarak kazandırılmasını çok istiyor.

Haberci18 İnternet Medyası Çankırı'ya Yapılacak Yeni Hastane Yerini Buldu (Özel Haber)
21 Ocak 2018 - 20:30 - Güncelleme: 21 Ocak 2018 - 23:19

Milletvekillerinin, Parti Yöneticilerinin, İdarecilerinin ve Belediye Başkanının Sağlık Bakanlığı ile yeni bir hastanenin yapılması konusunda ön görüşme yaptıklarını, ama yeri konusunda netleşme olmadığını öğrendik. Bizde ortaya yeni bir alternatif sunalım istedik.

 

Çankırı’da yılan hikâyesine dönen Yeni Hastane Yeri ile ilgili bir çok alternatifler düşünen, bir çok projeler üreten araştırmacı gazeteci Mustafa Çelik Yeni hastane yeriyle ilgili çok ciddi çalışmalar yaparak (Fotoğrafladığı) görsellediği alanın ilimize Yeni Hastane yeri olarak kazandırılmasını çok istiyor.

 

Usta araştırmacı Çelik “Bir ilin, bir ilçenin gelişimi için Valilik, Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Karayolları Bakım Evi veya Şube Şefliği, Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü, Muhtarlar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, Sağlık İl Müdürlüğü, Hastane Yönetimi, Sivil Toplum Örgütleri, Esnaf Odaları, Siyasi Parti Temsilcilikleri, Sendikalar, Basın Kuruluşu vb birçok kamu veya özel kurum ve kuruluş kesinlikle proje üretmeli. Kısacası herkes taşın altına elini değil gövdesini sokmalı. Bu konu ile ilgili olarak ta Tabiî ki taşın altına gövdesini sokanlardan birisiyiz. Bundan gurur duyuyoruz." dedi.

 

Çankırı’ya Hastane Yeri Bulunamamasının Ardındaki Neden Ne Olabilir ki?

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte, 3 Şubat 2017 günü Mersin’e geldi. Yazılı ve görsel basında yoğun biçimde yaymacası (propagandası) yapılan ve 5 yıldızlı otel konforunda olduğu belirtilen Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışını yaptı. Açılıştan önce toplanan kalabalığa seslendi ve Türkiye’nin Şehir Hastaneleri’yle yeni bir döneme girdiğini söyledi. “Yıllardır hayalini kurduğum proje gerçekleşti... Dertli olduğum, aşık olduğum, bunu muhakkak yapmamız gerekir dediğim bir projeden bahsediyorum” demişti.

 

Ama gel gelelim bu açıklamalardan sonra Yaranlar diyarı, Şehitler Diyarı, Karatekin Hazretlerinin torunlarını bünyesinde barındıran şirin Çankırı’yı unuttu, bir tek çivide çakılmadı galiba… Dedik Yeni Hastane Yerimizin belirlenmesi için geçtik Klavyenin başına sesimizi bir kez daha duyuralım diye özel haberimize yer verdik.

 

Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan Projelerinden bahsediyorsa kimse kusura bakmasın bende cahil kafamla Çankırı’nın Çankırılının menfaatine olacak projelerimi kendilerine sunarım. (Ama olur görür, ama görmez. Zaman her şeyin ilacıdır.)

 

Gelelim asıl konumuza;

 

Yeni Hastane Yeri Bulmakta Kıvranan İdarecilere, Siyasilere Ve Yöneticilere Tavsiye Edebileceğimiz Bir Alan Bulduk!!!

 

Uzun süredir gündemden düşmeyen Çankırı Yeni Devlet Hastanesi’nin yeri ile ilgili çalışmalarımızı sürdürerek şahsımızın bildiği kadarıyla Ankara Yolu üzeri Bölge Trafik karşısındaki yerin alternatifler arasında düşünülmesi hususu olumsuz karşılandı.

 

400 yataklı bir hastane için Sağlık Bakanlığı en az 70 dönümlük arazi istiyor. Olacak ya devlet hazinesine ait 70 dönümlük yer bulmakta sancılı günler geçiren Çankırı’ya bir katkımız olabilir mi düşüncesiyle Devlet Hazinesine ait uygun alanları karış karış gezmeye karar verdik. Plansız işler yapmaya çalışanların oyunlarını bozalım istedik.

 

Yeni Hastane Yeri İçin Ana Yol Kenarı Şart!

 

İlimizde şehrin içerisindeki Kamu Kurum ve Kuruluş Binaları bile sorun oldu artık. Çankırılı hemşehrilerimize hizmet edecek büyük bir Hastane kazandırmak için yazıp, çiziyoruz. Ama en uygun yeri de bulamayarak bir türlü Yeni Hastane İnşaatına kazma vuramıyoruz, bir birimizi oyalayıp duruyoruz.

 

Araştırmacı Gazeteci www.habarci18.com İnternet Medya Admini’nin Görüşü

 

Bu nasıl bir mantık tüm Türkiye’de hastaneler şehir dışına alınıyor. Her yönüyle daha mantıklı oluyor. Ne olmuş dolmuşla gidilirse? Zaten Çankırı küçük bir yer en fazla 10 dakika uzak olur. Yıllardır hep her şey çarsı içinde mantığıyla bir yere varılmaz. Kusura bakmayın da biraz profesyonel düşünelim lütfen. Çankırı artık gelişiyor ve büyüyor. Ne olur beni yanlış anlayıp farklı düşünmeyin Herkes den rica ediyorum, ne olur bizlerde büyüyelim.

 

Fatih Mahallesi, Yapraklı Bulvar Yolu MKE-Cezaevi Arası Devlet Arazisi Ve Boyut Olarak ta Büyük. MKE-Cezaevi Üzerine Hastane Yapılması Durumda Şehir de O Tarafa Doğru Büyür. Dümdüz Alan, Yıllarca Boş Kalmış Bir Yer.

 

Biz En Uygun Olabilecek Bu Yeri Bulduk Diye Düşünüyoruz!!! Bu Alternatifimizi Beğenmeyenler Çıksınlar Meydana İyi Bir Yer Bulsunlar…

 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi çok yerin zemin etüdü yapıldı. Bu gün itibariyle batak, çatak, uzak yerler uygun görülmedi, kırmızı kalem yedi. Bizde diyoruz ki “Bence Yapraklı yolu üzeri Çankırı Cezaevi arkasında bulunan 750 dönümlük Devlet arazisine yapılmalı. Ankara’ya bağlı değiliz biz. O taraf da olmadığına göre güzergahından çevre yolu da geçen, özellikle tavsiye ettiğimiz bu bölge yeni hastane yeri olarak düşünülmeli diye heyecanlanıp bekliyoruz.

 

İnanın birkaç seneye kadar Çankırı Cezaevi de bulunduğu yerden kalkar başka yere nakledilebilir. (Ben öyle görüyorum) Çünkü başka alternatifimiz de kalmadı. Ankara tarafına gidesiye kadar bütün riskler göz önüne alınarak bir an önce Çankırı Yeni Devlet Hastanemizin temelini Çankırı Cezaevi arkasında bulunan 750 dönümlük Devlet arazisine atalım derim.

 

Araştırmacı Kalem Çelik “Siz büyüklerimiz daha iyisini bilirsiniz, ancak benimki sadece bir fikir.“ Dedi.

 

Düşünülen başka alternatif alanların il merkezine uzak, vatandaşa zorluk taşıması ve yeterli büyüklükte olmaması nedeniyle tercih edilmediğini anlatmaktan kaçınmayacağız.

 

Yanlış üzerine yanlış yapılmaktadır. Yeni hastaneyi gidip de yer yok muş gibi dağın başına yaparak trilyonlar gömenlerden Allah hesap soracaktır bir gün..!

 

Ne yazık ki İlimiz Milli Emlak Müdürlüğü kamusal alanları satarken geriye dönük Çankırı düşünülmedi, dahası devletten bire alındı, devlete ona satıldı! Adına ticaret dendi! nasıl bir ticaretse???) Bu konuda siyasiler, yöneticiler yaşananlara göz yumdular….???

 

Bence Bir Değerlendirin!!!

 

Konuya dönecek olursak yapacağımız tüm işleri adam gibi projelendirelim 50 ila 60 yıllık büyüme ve ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak söz konusu alana yeni hastane yapılabilinir. Çankırı halkı da bu çileden kurtulur..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 27950 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • FUAT
    4 yıl önce
    Hastane çevreyolu üzerinde olur bu sebebten dolayı cezaevi üstüne yapılan çevre yolu hızlı hasta ulaşımı için iyi yerdir.Ilgaz korgun kurşunlu Yapraklı ve Kızılırmak eldivandan gelen acil hastalar ivedilikle ışık trafik olmadan hastaneye yetişe bilir.Metinde yazan yer çok uygundur zemin olarak sağlamdır.selamlar