10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü Yaran Meclisinde de Kutlandı (Özel Haber)

Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneği Yaran Meclisi üyeleri eğitim ocaklarının sonlarına geldi.

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü Yaran Meclisinde de Kutlandı (Özel Haber)
13 Ocak 2018 - 02:20 - Güncelleme: 13 Ocak 2018 - 15:55

www.haberci18.com İnternet Medya Sahibi Mustafa Çelik 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü Yaran Meclisinde Yaranağaları İle Birlikte Kutladı

 

Bir Başkadır Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneğinin Eğitim Ocakları

 

Yaran Kültürü İle İlgili Ne Ararsan Bu Mecliste Var

 

“Yaran kültürü” dostluk, kardeşlik, arkadaşlık, yardımlaşma, dürüstlük ve terbiyeyi amaçlamaktadır. Ahilik kültürünün parçası "Yaran Geceleri" Çankırı'da asırlardır aslı gibi yaşatılıyor.

 

Gençlerimizin hayalleri Türkiye’nin geleceği demek. Yaran kültürümüzde gençlerimizin hayallerini önemsiyor, gerçekleştirebilmeleri içinde çalışıyoruz.

 

Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneği Yaran Meclisi üyeleri eğitim ocaklarının sonlarına geldi.

 

Büyük Başağa Zülkif Akdoğan, Küçük Başağa İbrahim Harmancı, Reis Metin Ekizceli, Çavuş İbrahim Kayabaşı önderliğinde kurulan Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneği Yaran Meclisi 2017-2018 yılı yaran sezonunun eğitim ocaklarını aslına uygun olarak ara vermeden yakmayı başardı.

 

Maddi ve manevi hiçbir hizmetten, destekden kaçmayan Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneği Yaran Meclisi başağa ve üyeleri ellerinden geleni yapıyorlar.

 

Yaklaşık 35-40 gündür 2017-2018 yılı yaran sezonuna ciddi bir şekilde hazırlanan yiğit yaranlar “Asırlardır aslı gibi yaşatmaya çaba gösterdiğimiz yaranımız dün olduğu gibi bu günde huzur, mutlu bir şekilde devam edecektir, bundan hiçbir kimsenin şüphesi olmasın.” Dediler.

 

Resmi Yaran Ocaklarının Önümüzdeki Haftalarda Başlaması Bekleniyor

 

Çankırı’da Ahilik kültürünün parçası yaran gecelerinin 2017-2018 sezonu, yaran ocaklarının yakılmasına başlanılacak.

 

"Yaran, Oğuzlardan günümüze gelen kültür mirasıdır. Birbirini gönülden seven insanların bir araya geldiği gelenektir"

 

Geçmişini bilmeyen geleceğini de bilemez. Biz geçmişimizi biliyoruz ki, geleceğe aktarmaya çalışıyoruz”

 

Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneğinin basın temsilcisi Mustafa Çelik “Yaptığımız her şey Çankırı için, kültür için, kültürümüzü geleceğe taşımak için” ifadelerini kullandı.

 

Çelik “Geleneği yaşatmak için külleri üflemek değil, yaran ocaklarını yanık tutmak gerekir. Yaran ocaklarını yanık tutabilmek, meclislerin devamlı toplanmasını sağlamakta gelecek nesillere taşımaktan geçer diyen Mustafa Çelik Çankırı’nın değerli esnaflarından ve 1960-1961-1962 yılları yaranı olan babası (merhum) terzi Satılmış Çelik ve onun yaran arkadaşlarının yolundan gidebilmenin mutluğunu çok uzun yıllardan beride kendisinin yaşadığını, özelliklede 13 ve 16 yaşlarında olan oğullarını da bütün yaran meclislerine götürdüğünü, çocuklarının yaran kültürüyle yoğrulduklarını vurguladı.

 

Çankırı Yaranı erkeklerin sazlı sözlü vakit geçirdikleri bir esnaf birlikteliğidir. Yaran gecelerinde, özellikle kış aylarında haftanın son günü olan Cumartesi akşamları bir gün bir araya geliniyor.

 

Genel olarak Çankırı’nın tarihi, turistik, doğal güzelliklerinin yanı sıra kültürel değerlerimiz ve yöresel lezzetlerimizin bir bütün halinde gelecek nesillere aktarılması ile turizm açısından da Çankırı’ya katkıda bulunan yaranlarımızın ocakları daim, muhabbetleri şen olsun diyoruz.

 

Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneği www.haberci18.com İnternet Medyası Ve Mustafa Çelik’i Unutmadı

 

Çelik Sürprizle Karşılaştı

 

10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü' dolayısıyla şahsımız ve sahibi olduğumuz www.haberci18.com İnternet Medyamıza bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Ziyarette; basın emekçilerinin ve şahsımızın 'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlandı.

 

Türkiye'de basın özgürlüğünün hukukun güvencesi altında, en yeni iletişim teknolojileri, sosyal medya ve internet gazeteciliği ile dünyanın en gelişmiş ülkeleriyle eş değer seviyelere yükseldiğine işaret eden Büyük Başağa Zülkif Akdoğan, Küçük Başağa İbrahim Harmancı, Reis Metin Ekizceli, Çavuş İbrahim Kayabaşı ve tüm yaranağalar, medya mensuplarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlayarak başarılar dilediler.

 

Büyük Başağa Zülkif Akdoğan “Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesinde en önemli kaynak olan basın-yayın organları, vatandaşlarımızın sağlıklı bilgi almasının en önemli aracıdır. Zaman, mekan ve şartlar ne olursa olsun 'ne, nerede, neden, ne zaman, nasıl, kim?' sorularının cevaplarını arayıp bularak hitap ettiği kitleye ulaştırmayı meslek edinmiş fedakar gazetecimiz Mustafa Çelik yaran ağamızın gününü kutluyoruz. Gazetecilik başta demokrasimiz olmak üzere tüm toplumsal değerlerimizin korunmasında ve devam ettirilmesinde tartışılmaz bir yeri olan meslek grubudur. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüzü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Yaran ağaların sürprizleriyle karşılaşan Mustafa Çelik konuşmasında Çankırı Esnafları Yaran Kültürünü Yaşatma Gençlik Ve Eğitim Derneğine çok teşekkür etti. Çelik "Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde başarıyla yerine getirebilmek için görevini en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Her zaman kuruluşlarla halkımız arasında köprü olan basınımız, tüm gelişmeleri bütün ayrıntılarıyla kamuoyunun gündemine taşıyarak çözümüne de büyük katkılar sağlamaktadır.” Bu duygu ve düşüncelerle, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasında emeği olan, katkı sağlayan siz yaran ağalarıma hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum diyerek teşekkür etti.

 

'10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' anısına www.haberci18.com İnternet Medyası ve Mustafa Çelik için pasta kesim merasimi gerçekleştirildi.

 

Yaranlar diyarı Çankırı’mın taşına, toprağına kurban olurum.  

 

Büyükbaşağa: Zülkif Akdoğan

 

Küçükbaşağa: İbrahim Harmancı

 

Reis: Metin Ekizceli

 

Yaranlar: Ekrem Aktaş, Yasin Buğra Demirel, Ahmet Kapdan, Murat Gücükçapraz, İbrahim Akdoğan, Abdullah Yardımcı, Mustafa Efe, Ziya Karakuş, Osman Akdoğan, İbrahim Varmaz, Osman Alaca, Yusufcan Türkmen, Ertuğrul Varmaz, Günhan Durmuş, Cengiz Efe, Alperen Çağlar, Mustafa İnci, Turan Şen, Hamza Taşçı, Osman Tuna, Ertuğrul Çınar

 

Çavuş: İbrahim Kayabaşı

 

Sazendeler: Metin Gül, Hüseyin Bayraktar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 6599 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum