41 Yıllık Lokantacı Esnafı Sefer Tekmen'den Çankırı'ya Vefa

Tekmen "4 Nisan 2017’deki fiyatlarla devam edeceğim zam yapmayacağım. Gittiğim yere kadar gideceğim." dedi.

41 Yıllık Lokantacı Esnafı Sefer Tekmen'den Çankırı'ya Vefa
16 Ekim 2018 - 18:22

Vefa

 

Çankırı’da 41 yıldır lokanta işleten Sefer usta son zamanlarda dolar kurunun artmasına inat zam yapmadığını açıkladı.

 

41 yıllık esnaf olduğunu dile getiren Sefer Tekmen, “Şimdi vefa zamanı 1977’de açtığım lokantamı benim ekmeğim, aşım, suyum olan değerli müşterilerim çocuklarımı okuttu evimi aldı arabamı aldı. Onlara borcumu ödemek için kazancından fedakârlık yaparak 4 Nisan 2017’deki fiyatlarla devam edeceğim zam yapmayacağım. Gittiğim yere kadar gideceğim.

 

Müşterilerime vefamı anca bu şekilde ödeyebilirim. Çünkü onlar beni sefer usta yaptılar. Ben sefer usta olduysam çok değerli müşterilerim sayesinde oldum. Lafla vatanseverlik olmaz bazı fedakarlıkları yapmak lazım. Büyük esnaflarımızdan da bu tarz fedakarlıkları bekliyorum. Bunları Çankırı için konuşuyorum. Türkiye geneline sözüm geçmez. Çankırı’daki esnaflara örnek olmak için bu girişimi başlattım. Sosyal medya üzerinde de paylaştım çok güzel tepkiler aldım. Bunu sonuna kadar devam edeceğim.

 

41 yıl onlar bana bakmış 1 senede ben müşterime baksam ne olacak. Hiç kazanmadan ucu ucuna denk gelsin benim için yeterlidir. İşçimin sigortasını ödeyim dükkânın kirasını ödeyim başka bir şey istemiyorum. Bu yaptığımda yanlış anlaşılmasın müşteri çekmek için değil zaten benim müşteri potansiyelim yüksek yetişemiyorum. Sırf vefa olması için bu davranışı sergiledim. Aldatılan her müşteri kaybedilen bir servettir, bizi farklı kılan kanaat ve hizmettir.” Dedi.

 

 

Bu haber 13095 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Mükerrem çelik
    5 yıl önce
    Fiyatlarıda bir yazsaydınızda görseydik söylenenler sözdemi yoksa özdemi ! Eğer gerçekten bir yıl önceki fiyatlardan zam yapmadan devam ediyorsa gerçekten takdir etmek lazım.
  • AYAZ
    5 yıl önce
    Vatanseverlik ve halkının, devletinin yanında enflasyonla mücadele gerçekte budur. Yüzde oranlı indirim yaptım diyerek insanlara şirin görünmeye çalışmak değildir . Hadi bakalım 4 Nisan 2017 tarihindeki fiyatlarına kaç babayiğit dönecek?