Çankırı'dan Çanakkale'ye Adlı Konferansa Davet

38, Alay Çankırı’nın çok az bilinen övüncüdür. 38.Alayın (Çankırı Alayı) hikayesi yarandan da önemlidir. 20 Mart 2019 Çarşamba günü saat 14:00’de Atatürk Kültür Merkezinde verilecek konferansa tüm halkımız davetlidir.

Çankırı'dan Çanakkale'ye Adlı Konferansa Davet
18 Mart 2019 - 08:49

Konferansa Davet

 

ÇAKÜ Tarih ABD. Doktora öğrencisi Emekli Jandarma Kurmay Albay Agah Dolay, “Çankırı’dan Çanakkale’ye 38.Alayın (Çankırı Alayı) hikayesi isimli Konferansı 20 Mart 2019 Çarşamba günü saat 14:00’de Atatürk Kültür Merkezinde verecektir. Tüm halkımız davetlidir.

 

Yukarıda ki konferans Çankırı için önemli. Agâh bey Çankırılıdır. Bu konferansa katılımlarınızla faydalı olacağını düşünüyoruz. Çankırılı hemşehrimiz, Emekli Jandarma Kurmay Albay Agâh Dolay beyin siyasetle işi olmaz. Çankırı Karetekin Üniversitesinde Doktora öğrencisidir.

 

38, Alay Çankırı’nın çok az bilinen övüncüdür. Afişte yazılanlar işin zaten özetidir.

 

38.Alayın (Çankırı Alayı) hikayesi yarandan da önemlidir. Başka vilayetler olsa bu alay için neler yaparlar neler? Oysa ilimizde bir caddeye, bir okula dahi ismi verilmemiş. Bu tarihi olayın Çankırı gündemine getirilmesinin çok önemli olduğunu söylemekten geri kalmamaktan yola çıkarak konunun değerlendirilmesini ümit ediyoruz.

 

Bu haber 2483 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Ali Taş
    5 yıl önce
    38.Gönüllü Alayı Çankırı tarihinde önemli bir olay, ancak üzülerek ifade edilmeli ki, pek az Çankırılı bu konuda bilgi sahibi. İlkokul sınıf arkadaşım Agah Dolay bu tarihi olayı sahiplenmiş ve doktora çalışmasında tez konusu yapmıştır. Umuyorum bu konferans bir çok tarihi olayı ve kahramanı gün yüzüne çıkartacaktır. Agah beyi ve Karatekin Üniversitesini kutluyorum.