Yarısı Kaldırıma Gömülü Elektrik Panosu Görenleri Şaşırttı (Özel Haber)

Yarısı kaldırımda gömülü kalan elektrik trafosu gören gözlerimizi şaşırttı. Bu kadar cahillik Çankırı’dan başka nerede yapılabilir ki dedirtti? Olay bizi özel haber yapmaya zorladı.

Yarısı Kaldırıma Gömülü Elektrik Panosu Görenleri Şaşırttı (Özel Haber)
09 Nisan 2019 - 11:33 - Güncelleme: 09 Nisan 2019 - 12:31

Kaldırım taşlarının içerisine gömülen elektrik trafo panosunun kapaklarının açılabilmesi için okul yönetimi ve öğrenciler sokağa mı dökülsün istiyorsunuz?

 

Yarısı kaldırımda gömülü kalan elektrik trafosu gören gözlerimizi şaşırttı. Bu kadar cahillik Çankırı’dan başka nerede yapılabilir ki dedirtti?

 

Trafo Ve Panonun Yerinin Yenilenmesini Acilen Gerçekleştirin!

 

Kaldırım çalışmalarının ardından elektrik trafo panosu faal hale getirilip Karatekin İlkokulu, Karatekin Ortaokulu ve Toprak Baba türbesi girişi önüne konuldu. Daha sonra trafonun olduğu yere ilgili belediye tarafından kaldırım yapıldı ve trafonun yarısına kadar beton döküldü. Hal böyle olunca trafonun yarısı da betonun içerisinde kaldı.

 

Çankırı ili, Karataş Mahallesi. Kayabaşı Caddesi, Pk:18100 Merkez adresinde bulunan Karatekin İlkokulu, Karatekin Ortaokulu, Toprak Baba türbesi girişi kaldırımında bulunan elektrik trafo ve panosunun içler acısı durumu okul yönetimini, öğrencileri ve mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

 

Okul yönetimi konuyu Çankırı Belediyesi’ne ve Çankırı Başkent Elektirik Dağıtım şirketi (Enerjisa)'ya bildirdi ancak bir sonuç alamadı. Kameralarımıza konuşan bir vatandaş ise, “Yağmur yağınca içine su girebilir ve patlayabilir. Her işimiz böyle. Yardımcı olunmasını, sorunun çözülmesi için sizden de destek istiyoruz” dedi.

 

Bir arıza ve patlamalarla birlikte pano kapaklarının açılabilmesi için ne yapmamızı bekliyorsunuz? Kapakların açılmasını sağlayabilmek için hep birlikte ölmemiz mi beklenecek? İtfaiye ve elektrik firması yetkilileri çalışmalarını bitirinceye kadar okul ve sınıflarda beklemeye mahkûm mu edileceğiz?

 

Söz konusu trafoda, panoda sık sık küçük patlamaların olmasını düşünürsek maalesef itfaiye ekiplerinin müdahalesini zorlaştırırken, trafo ve panoda bulunan tüm ekipmanların kullanılamaz hale geldiği görmemek hiçten değil.

 

www.haberci18.com İnternet Medya admini Mustafa Çelik “Korku içerisinde yaşamak istemiyoruz. Bu vesilelerle trafonun kaldırım üzerine çıkarılarak kapaklarının açılmasını, her hangi bir facia ile de karşı karşıya kalmamak için gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.

 

Lütfen konuyu farklı noktalara taşımayınız. Bu hata geçmiş dönem Belediye tarafından yapılan çalışmalardan doğan bir hatadır.

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 5554 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Yunus
    5 yıl önce
    Belediye geçen sene bir çalışma yaptı. Kaldırım yapıyorlar, depomun önü eskiden rampalıydı çünkü akıl var mantık var depo girişinde kaldırım olmaz araç girmesi lazım. Adamlar koca kaldırım yapmışlar bu fen işleri müdürü yada yetkilililer kahveci hacıbaba da oturmaktan ve Çankırı'nın zenginleriyle akşam sağda solda oturup ticaret yapmaktan başka ne işe yarar acaba çok merak ediyorum.
  • ali yılmazer
    5 yıl önce
    Sayın admin sadece bumu siz birde tuzlu bağları tokileri gezin orada da aynı durumun fazlası var. Elektrik panoları, doğal gaz panoları, neler neler kaldırıma gömülü değil ki. Biz yaptık mantığı ile yaptıkları için ne elektrik idaresi, nede doğal gaz idaresi ile planlı bir iş yapılmadığı için sonradan yine iş çıkarıyorlar yine bir kere yapalım adam gibi yapalım mantığı yok. Bunun nedeni de hak edene hak ettiği iş verilmeyip torpil ve başka yollarla işe alınıp iş bilmese iş verilirse olacağı bu bence o yüzden çok şaşırmayalım.