Çankırı Aşağı Yanlar Bölgesinde Meydana Gelen Trafik Kazasında İki Kişi Yaralandı

Eldivan istikametinden Çankırı İstikametine gelmekte olan Mustafa Melih Baş yönetimindeki 18 AR 829 plakalı araç...devamını okuyunuz.

Çankırı Aşağı Yanlar Bölgesinde Meydana Gelen Trafik Kazasında İki Kişi Yaralandı
11 Temmuz 2019 - 17:07 - Güncelleme: 11 Temmuz 2019 - 17:22

2 Yaralı

 

Kaza tek taraflı olarak 11.07.2019 Perşembe günü saat 10:45 sıralarında Eldivan ilçesi Aşağı Yanlar köy bölgesinde meydana geldi.

 

Edinilen bilgilere göre; Eldivan istikametinden Çankırı İstikametine gelmekte olan Mustafa Melih Baş yönetimindeki 18 AR 829 plakalı özel araç Aşağı Yanlar mevkiinde asfalt çalışması yapılan (Mucur dökülen) karayolunda direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak şarampole devrildi.

 

Kazada araç sürücüsü Mustafa Melih Baş, araçta yolcu olarak bulunan Elif Sıla Baş ve Fatma Baş yaralandılar. Kazanın ihbarı ile olay yerine 112 Acil Ambulans Sağlık Çalışanları intikal etti. Araçta sıkışan iki kişi ve diğer üçüncü şahıs (hafif yaralı) Çankırı İtfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucu çıkarılabildi. İtfaiye ekiplerince araçtan çıkarılan şahıslar olay yerine gelen 112 Acil Ambulans Sağlık Çalışanlarına teslim edildi. Yaralılar Çankırı Devlet Hastanesine intikal ettirildiler.

 

Yaralıların tedavilerinin yapıldığı, sağlık durumlarının iyi olduğu bilgilerine ulaşıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

 

Şoförler Ve Araç Sürücüleri Ilgaz-Çankırı, Eldivan-Çankırı Yolundan Dertli!

 

Çankırı-Ilgaz ve Çankırı-Eldivan karayolunda yapılan yeni asfalt çalışmasında yola döşenen mucur şoförlere zor anlar yaşatıyor. 

 

Kış öncesi yapılan asfalt çalışmalarında 10 gün önce yola döşenen mucur sebebiyle zor anlar yaşayan şoförler, yola döşenen mucur nedeniyle araçlarının savrulduğunu, bu durumun büyük tehlike arz ettiğini ve yetkililerden bir an önce çözüm üretmelerini istedi.

 

Yola dökülen mucurun kazalara davetiye çıkardığın belirten araç sürücüleri, araçların sürekli geçtiği bir yolda yapılan çalışmanın kazaya sebebiyet verecek tarzda olduğunu ileri sürdüler. 

 

Daha başka ve daha tehlikeli (ölümlü) her hangi bir kaza olmadan yetkililerin bir an önce duruma el atmasını isteyen araç sürücüleri mikrofonumuza, şöyle konuştu:

 

"Yollar dar. Büyük araçların mucurlu bölgeden geçmesi sebebiyle sıkıntı yaşıyoruz. Kazalar da bu nedenle oldu. Zaman zaman bizde mucur nedeniyle aracın kontrolünü kaybettiğimiz oluyor. Yeni yapılan bir yol, bu şekilde kötü olamaz. Allah, korusun. İnsan, bu yolu bilmeyip hızlı bir şekilde bu mucurun içine girerse çok kötü bir kaza olur. Her hangi feci bir kaza olmadan yetkililerin bir an önce buna el atmasını istiyoruz." Dediler.

 

Sayın Yetkililer Çalışmalara Gölge Düşürmeyelim, Sürücülerin Sorunlarına Kulak Verelim

 

Mucur dökülen Karayolu ulaşımı ve yol çalışmaları sürücülere büyük zorluklar yaşatırken, “Her yıl büyüklü küçüklü yüzlerce trafik kazası meydana gelen bu yollarda  onlarca insanımızda yaşamını yitirdi veya sakat kaldı.”

 

Türkiye’nin her yerinde sıcak kaplama asfalt yapılırken Çankırı-Ilgaz ve Çankırı-Eldivan karayollarının ilkel bir yöntem olan mucur asfaltla yapılması kazalara yol açıyor. Yöntem ilkel, yetkililerde duyarsız olunca kaçınılmaz olarak çok sayıda trafik kazası meydana geliyor. Meydana gelen bu kazalarda hayatlarının baharında bir çok insanımız vefat ederken, çok sayıda bayan dul kalırken çok sayıda çocuk da yetim kalıyor.

 

Çoğu araç sürücüsü ve şoförler tepkilerini dile getirdiler.
 

Vatandaşlar, “Karayolları ölüm saçıyor, bu yollara dikkat çekilmesini bekliyoruz!.”

 

Sayın yetkilileri yıllardır büyük sorun yaşadığımız karayolları sorunlarını çözmeye davet ediyoruz" dediler. Çankırı-Ilgaz, Çankırı-Eldivan ve diğer ilçe Karayolu üzerine dökülen mucurlardan dolayı birçok aracın camlarının kırıldığını iddia eden vatandaşlar, “Yola dökülen mucurlardan ötürü araçlarımız hasar gördü. Dökülen bu mucurların araçların kaymasına sebebiyet vereceğini düşünüyoruz, artık Çankırı’ya güzel hizmetler yapılsın. Söz konusu yolların yıllardır sıcak asfalt yapılacağı söz verilmişti ama ne acıdır ki verilen sözler hep havada, civada kaldı. Oyalatıldı şirin Çankırı ilçeleri ve insanları. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz” dediler.

 

Laf Çok İş Yok

 

Valla kusura bakmayın ama böyle yol olmaz. Çankırı’dan Ankara’ya, İstanbul’a, ilçelerimize gidene kadar dua ediyoruz kaza yapmayalım diye. İlimizde bulunan çok sayıda tabela STK’ları var ya ne yapar bunlar acaba? Siyasiler neden sessiz acaba? Yıllardır aynı sorun...Millet uzayda piknik yapıyor, bizimkiler yol bile yapamıyor bravoo valla..helal size..

 

Yorumlara baktığınızda araba kullanmasını bilmeyen yola çıkmasın deniliyor. Mesele araba kullanma meselesi değildir. Mesele böyle asfaltlama çalışması Türkiye’nin hiç bir bölgesinde yoktur. Bu sadece Çankırı Bölgesinde mevcuttur. Yol görmek istiyorsanız İstanbul Trakya arasını görün. Yol budur. Çiçeği burnunda sayın Belediye Başkanıma ve Sayın Valime duyurulur. Birileri bu ilkel yol çalışmasını yapanları korumaktadır. Tepkinizi ortaya koyunda bir an önce sıcak asfalta dönelim deyin. Bunu siz bulun. Nokta. M.Ç.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Bu haber 13306 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 6 Yorum
  • Mithat
    4 yıl önce
    Kardeşim yol yapımı çalışması olan yere gelince yavaşlamak çok mu zor? 5-10 km yavaş gitsen ölmezsin, trafik işareti koymuşlardır mıcır olan yerde de normal yoldaki gibi hızlı gidersen olacağı bu. Yollara bakım yapmayınca da hiç iş yapmiyorar dersiniz.
  • Ahmet Sarı
    4 yıl önce
    Çankırı ılgaza da yeni mucur asfalt atılmış. Allah vermesin kazaya neden olabilir vede arabalara taş atıyor hep tehlike hep tehlike.
  • Tahsin AYDIN
    4 yıl önce
    Artık mucur asfalt dönemi bitmedi mi? Köy yollarını bile sıcak asfalt yapılırken ilçe yolunun mucurlanması ne kadar garip degil mi.
  • Hakan
    4 yıl önce
    Eldivan yolu çift şerit aslında projesi yapılmış sanayi kavşağından başlıyor eldivana kadar sanayi önü yıkamanın trafonun idare binası bir kısmı rampa tamamen yol ama sanayi yönetimi yıkamayı kiraya vermiş karayollarının yolunu yetkililere duyurulur biran önce yol yapılmalı dır 2 gün önce yine kaza oldu insan hayatı daha önemlidir birileri 3 . 5 menfaat sağlayacak diye bu işe el atılmamaktadır sayın milletvekillerine duyurulur
  • ertuğrul
    4 yıl önce
    Sayın Devlet Bahçeli Çankırımıza Geliyor Umarım Karayolu tercih ederde bari o görür ve umarımki bu nasıl bir iş diye sorar. Yazık ya bu yollarda ya kaza ya kabut zede yada ön cam patlat yeterr.
  • Sampiyon
    4 yıl önce
    Şampiyon Çankırı ya şampiyon asfalt. Vatandas artık seçimde degil hizmette şampiyonluk görmek istiyor. Sayın vekiller neden şampiyon olamadıgımızı şimdi anlıyormusunuz?