Aşağı Ovacık Köyünde Resul Ekizceli'ye Ait Evde Çıkan Esrarengiz Yangınlara Kim Dur Diyecek?

Sayın yetkililer; "Uykusuz, korku dolu geceler geçiren, 24 saat nöbet tutan, ailenin psikolojisinin bozulduğundan haberiniz varmı?"

Aşağı Ovacık Köyünde Resul Ekizceli'ye Ait Evde Çıkan Esrarengiz Yangınlara Kim Dur Diyecek?
05 Eylül 2019 - 16:17 - Güncelleme: 05 Eylül 2019 - 16:41

Aşağı Ovacık köyünde Resul Ekizceli’ye Ait Evde Çıkan Esrarengiz Yangınlar Aileye Korku Dolu Anlar Yaşatıyor 

 

Kızılırmak İlçesi Aşağı Ovacık Köyünde Resul Ekizceli’ye Ait Evde Her Gün Çıkan Yangın Aileyi Zora Sokmaya Devam Ediyor

 

31 Temmuz 2019 tarihli haberimizden sonra, 24 Ağustos 2019 da tekrar yanmaya devam eden, yine 04 Eylül 2019 da çıkan yangınlar Kızılırmak İlçesi Aşağı Ovacık Köyünde yaşayan Resul Ekizceli ve ailesinin erimesine vesile oluyor. Her gün çıkan yangında gördüğümüz manzaralar tüm moralleri alt üst etti.…

 

Haber yapmak istemeyiz ama artık bu işe kulak verin.

 

Yaklaşık iki aydır hemen her gün evinde ve bahçesinde sık sık çıkan yangınlar Resul Ekizceli’yi bugün tekrar perişan duruma soktu. Esrarengiz yangınların aileyi felakete sürüklüyor olması üzücü.

 

Maalesef Kötü Haberler Ve Üzücü Görüntüler Aldık!

 

Durumda fazla bir değişiklik olmadığını, yangınların devam ettiğini, çok mağdur olduklarını söyleyen Ekizceli yaşadıklarını şöyle anlattı:

 

“Bayramdan önceki Cumartesi günü (3 Ağustos) akşamüzeri evimin bahçesindeki samanlıkta çıkan yangında yaklaşık 3.000 balya samanım yandı. Hem Çankırı hem de Kızılırmak itfaiyelerine anında haber verdik. Ama; maalesef 45-50 km uzaklıktaki Çankırı itfaiyesi yarım saatte olayın yaşandığı alana gelip yangına müdahale ettiği halde 20 km uzaklıktaki Kızılırmak itfaiyesi iki saat sonra olay yerine zorla gelebilmiştir. Maalesef hayvanlarımızın kışlık yiyeceği olarak ayırdığımız yaklaşık 3.000 balya samanı kurtaramadık, bu yangında hepsi de gözümüzün önünde cayır cayır yandı, kül oldu.

 

Bu olayın ardından 17 Ağustos 2019 Cumartesi günü tekrar samanlıkta ve sonra da evimin bahçesinde yangınlar çıktı. Hemen müdahale edip söndürdük ama her çıkan yangında hem maddi hem de manevi olarak zarara uğruyoruz. Gücümüz kalmadı artık.

 

En son 20 Ağustos 2019 Salı günü çıkan yangında biz ailecek Kızılırmak’taydık, oğlum da işteydi. Büyükbaş hayvanlarımızın bulunduğu mandıra yanmış bu seferki yangını da, komşular görmüş, hayvanları yanmaktan komşularım kurtarmış sağolsunlar. Onlar da görmemiş olsalardı hayvanlarım ve köpeklerim cayır cayır yanacaklardı. Allah korusun bu felaketten kurtulamadık, fazla acı çekmek istemiyoruz.

 

Yangınlar başlayalıdan beri gözümüze uyku girmiyor, evden uzaklaşmaya korkuyoruz, moral olarak çöktük, huzurumuz kalmadı. Yetkililerden yardım bekliyoruz, birçok yerden geldiler ama hiçbir sonuç alamadık, hâlâ yangınlar çıkmaya devam ediyor. Tek tesellimiz can kaybımızın olmaması ama her yangında ailecek biraz daha bitiyoruz, biraz daha ölüyoruz.

 

Her şeyin Allah’tan olduğunu biliyoruz ama bugüne kadar sebebi ve çaresi bulunamayan bu yangınların bir daha çıkmaması için bizim elimizden gelen tek şey dua etmek. Yetkililerden ve devlet büyüklerimizden yardım ve destek bekliyoruz.”

 

Teknik taktik konularla ilgili olarak “Bu Dal Üzerinde Çalışma Yapan Üniversite Hocalarımızın kapılarını çalsak fayda sağlar mı diye düşünüyoruz. Gaz kaçağımı var, hacılık, hocalık bir iş mi var? Esrarengiz yangınlar neden çıkıyor, ardı arkası neden kesilmek bilmiyor. Bir araştırma yapılsa olmaz mı?  

 

Devlet Büyüklerimizden Yardım Eli Uzatmalarını Bekliyoruz!

 

Komşularında Yatıp Kalkmaya Başladılar!!!

 

Uykusuz, korku dolu  geceler geçiren, 24 saat nöbet tutan, annelerinin psikolojisinin bozulduğundan dert yanan Doğan Ekizceli, “Bunun önüne geçmek istiyoruz ama geçemiyoruz. Bu Allah’tan mı geliyor, onu da bilmiyoruz!” dedi. Ekizceli ailesi olarak, abartmadan söyleyecek olursak en azından içerisinde konaklayabileceğimiz bir Prefabrik ev veya başımızı sokabileceğimiz Konteynır istiyoruz. Bu isteğimizde gerçekleşmedi.

 

Seslerini  yeterli ölçüde duyuramayan, nedeni bilinmediği  için  yetkililere  kendilerini ifade etmekte güçlük çeken, bu yüzden fikir çatışmasına düşen  aile Cumhurbaşkanımızdan, Bakanlıklardan, Milletvekillerimizden, İlin Valisi ve Belediye Başkanından, Kızılırmak İlçe Kaymakamlığından, Belediye Başkanlığından yani devlet babadan kendileri ile birlikte toplumun can ve mal güvenliğinin güvence altına alınmasını bekliyor.

 

www.haberci18.com İnternet Medya yazı ailesi olarak "Ekizceli ailesine tekrardan geçmiş olsun diyor, yangınların bir an önce son bulmasını Cenab-ı Allah’tan diliyoruz…"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 5126 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • 4 yıl önce
    Lütfen yardımcı olun sayın admin bu haberi ne olur sürekli yayın. Köydeki bütün herkes çok korkuyor. 2 ayı geçti her gün korku içindeler uyku yok, pisikoleji kalmadı. Artık her yeri dumanlı görmeye başladı gözleri. Yeter artık bir çare bulunsun. Adamlar perişan yazıktır günahtır ya bu yazın bir de kışı var. Nasıl olcak herkez duysun görsün lütfen yardımcı olun.
  • Selçuk yorumcu
    4 yıl önce
    Bence esrarengiz olay falan değildir. Düşmanı kim, ona düşman kim onları bir düşünsün derim.