İşsizlik Ödeneği Alma Şartlarında Değişikliğe Gidildi

18 Ocak Cuma günü yayınlanan Resmi Gazete'de yer alan kanun değişikliğine göre; artık iş akdinin fesh olunduğu tarihten itibaren geriye dönük 120 gün içerisinde...devamını okuyunuz.

İşsizlik Ödeneği Alma Şartlarında Değişikliğe Gidildi
20 Ocak 2019 - 20:08

Değişikliğe Gidildi

 

Türkiye İş Kurumu tarafından, 4447 Sayılı Kanun çerçevesinde, bir işyerinde çalışırken, çalışma istek, yetenek, sağlık ve yeterliliğinde olmasına rağmen, herhangi bir kasıt ve kusuru olmaksızın işini kaybeden sigortalıların, işsiz kalmaları nedeniyle uğradıkları gelir kaybını belli süre ve ölçüde karşılamak amacıyla sunulan bir hizmet olan işsizlik ödeneği alma şartlarında değişikliğe gidildi.

 

18 Ocak Cuma günü yayınlanan Resmi Gazete'de yer alan kanun değişikliğine göre; artık iş akdinin fesh olunduğu tarihten itibaren geriye dönük 120 gün içerisinde, sigortalı prim hizmet dökümünde devamsızlığı bulunanvatandaşların da işsizlik sigortasından faydalanması mümkün olacak.

 

Kanun değişikliği sonucunda, 19 Ocak 2019 tarihinden sonra iş akdi feshedilen vatandaşların son 120 günü gösteren prim hizmet belgelerinde devamsızlık sebebiyle eksik gün bulunması, işsizlik sigortası başvurusunun olumsuz sonuçlanması için sebep teşkil etmeyecek. Bununla beraber, ödenek almayı hak etmek için aranan son 3 yılda 600 gün çalışmış olma ve fesih nedeninin işsizlik ödeneği almaya uygun olması gibi şartlar uygulanmaya devam edecek.

 

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan İl Müdürü Alim Çaycı, vatandaşlarımızın detaylı bilgilendirme ve rehberlik için, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne müracaat edebileceğini, böylelikle şartları uygun olan tüm vatandaşlarımızın bu haklarından faydalandırılmasının sağlanabileceğini vurguladı.

 

Bu haber 3136 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum