Uzun Yolda Sessiz Sedasız Güzel Şeyler Oluyor (Özel Haber)

Uzunyol Caddesinde bulunan tarihi doku içerisindeki restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları sessiz sedasız bir şekilde devam ediyor.

Uzun Yolda Sessiz Sedasız Güzel Şeyler Oluyor (Özel Haber)
06 Mart 2018 - 18:04 - Güncelleme: 06 Mart 2018 - 19:18

Çankırı’da Tarihi Dokuların Yenilenmesi İle Köprü Sokak, Uzunyol Caddesinde Yüzler Değişmeye Devam Ediyor!

 

Çankırı ili, Karataş Mahallesi, Uzunyol Caddesinde bulunan tarihi doku içerisindeki restorasyon ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları sessiz sedasız bir şekilde devam ediyor.

 

Çankırı Belediyesi tarafından, ihalesi yapılarak ve sözleşmesi imzalanan Uzunyol Caddesi Cephe İyileştirme Projesi’nin 1. etap çalışmalarının akıbetini yerinde gözlemleyelim istedik.

 

Çankırı tarihi dokuda Sit alanı içerisinde bulunan şehrimizin gerdanlığı olarak tanımlanan Uzunyol Caddesi’ndeki evlerin, 1. ve 2. etap sokak sağlıklaştırması kapsamında Çankırı turizmine kazandırılmasına son sürat devam ediliyor. Çalışmaların tamamlanması ile bölgenin Çankırı Turizmine önemli katkılar sağlayacağı beklenmekte.

 

Uzunyol Sokak Sağlıklaştırma Projesindeki amaç sokak dokusunu koruyarak bölgeye, yapısına uygun bir biçimde estetik kazandırmak. “Tescilli ve tescilsiz yapıları cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile hem gelenekselliğini yaşatmak hem de modern yaşama kazandırmak,  bu değerleri gelecek nesillere taşımak ve bu şekilde şehrimizin turizmine katkı sağlamak.

 

Çankırı’nın, özelliklede yaranlar, şehitler diyarı şirin Çankırı’da doğup büyüyen, şehrimizi terk etmeyen, Karatekin Mahallesi, Kireççi Sokak Damlamca bebesi ve şehri için araştırıp yazan, yazılmayanları da cesurca yazabilen www.haberci18.com İnternet Medya admini Mustafa Çelik olarak “Çok Gezen mi, Çok Okuyan mı Bilir” gibi merak ettiğimiz böyle sorular vardır.

 

Böcek, Çiçek Haberleri Yapacağımıza Tarihimize Yönelip Çankırımızın Tarihi Mekanlarını Gündeme Getirelim İstedik. Çankırı'yı Ankara'nın Çankayası, Ilgaz'ımızı  Kastamonunun İlçesi gibi Tanıtan Seçilmişler, Çankırı'yı Yöneten İdareciler, Bazı Müdürler Bize Hoş Gelmemeye Başladı!!! 

 

Çocukluğumuzdan beri "yımırta mı tavuktan, tavuk mu yımırta dan çıkar" gibi sorular da başımıza sarılan bir tartışma konusudur; halen bu sorunun doğru cevabı kanıtlanamamıştır. Bunu neden örnek verdiğimizi sorarsanız Çankırı'yı tanımak, tanıtmak için birşeyler yapmaya çalışıyoruz.

 

Kitap okumanın verdiği tadı başka hiçbir şeyden alamazsınız. Öyle ki bazı kitap kurtları bir günde birkaç kitap bile bitirebiliyor. Okumak sanki yeni bir hikayenin sokaklarında gezmek gibi. Yepyeni arkadaşlar edinmek ve her kelimede farklı caddeleri keşfetmek... Okuyan bir insanın hayal dünyası geniştir. Okuduğunu hayalinde öyle bir yere yerleştirir ki kitabın yazarı görse hayalini kıskanır. Bir şehri okumak mesela, iliklerine kadar hissetmek şehrin tarihini onu gezmeye bedel değil midir? İşte şahsımızda hem kitap okuyoruz, hem de tarihimizi okuyoruz.

 

Biz Hiç Kimsenin Adamı Değiliz. Bağımsız, Tarafsız şahsiyetiz. Kalemimizi Parayla Satan Medyacı da Değiliz, Dijital Çazgırlık Yapanlarada Benzemeyiz. Bizde Doğruya Doğru Demek, Yanlışa da Yanlış Demek Ruhumuzda Kayıtlıdır.  

 

Hiç bir kimsenin (seçilmiş olsun, olmasın, amir olsun memur olsun, siyasetci olsun olmasın, milletvekili olsun olmasın fark etmez) yağcılığını, yalakalığını yapmadan şehrimizi ilgilendiren her türlü özel haberlerimizi sayfamıza taşıyabiliyoruz. Gelelim şehrimizi adım adım, karış karış gezme konumuza. Her seferinde bambaşka bir ülkede, şehirde gözlerinizi açabileceğiniz, farklı kültürleri görebileceğiniz koca bir ömrünüz varken neden yerinizde sayasınız? Bir ülkenin, bir şehri, özellik de havasını teneffüs ettiğimiz, ekmeğini yeyip suyunu içtiğiniz ilimizin tarihini hem okuyalım hemde yaşayalım derim. Şehrimizin tarihini okumak ve yaşamak bizlere daha çok şeyler katmaz mı? Diyerek sorunun cevabını aramaktan çok ikisini bir arada yürütmeye bakın derim. Öğrenin, gezin, yeni yerler keşfedin. İsterseniz bir kitabın sayfalarında, isterseniz bir şehrin sokaklarında...

 

Çankırı'mız ve ilçelerimizle ilgili tanıtıcı haberlerimizi yapmazsak Allah sorar bizden. Biz görevimizi layıkıyla yapsakta, bazı kesimler Çankırı'ya zarar vermek için ellerinden gelen kötülükleri yapmaya devam ediyorlar.

 

Bu vesilelerle Çankırı’da tarihi dokuların yenilenmesi ile tarihimizi gün yüzüne çıkaran her kimse emeği geçen herkese teşekkür ederiz..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber 5360 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum