Mustafa Çelik

Mustafa Çelik


Saygı Bekleyen Adaletli Olsun

01 Mayıs 2018 - 09:13

Yaranlar, Şehitler Diyarı Çankırı’mızda Yalan, Dolan, Dedikodu yapanlar seviyelerinin altına düşüyorlar.

 

Her kelime her cümle bir anlam ifade eder. Önemli olan onu anlamak ve ondan ders almaktır.

 

Herkes şu soruyu sorsun bakalım kendine? Ben ben miyim? Benim insanlık felsefem nedir? Ben kendim için ne yaptım ki, toplum ve çevremdekiler için ne yapayım?

 

Bazen hayat; karıncanın örümcek ağına düştüğü gibi, acımasız ve kurtuluşu olmayan bir tuzak. Onun için dikkat etmek gerek.

 

Yalan, dolan, alavere ve üçkâğıtçılık günlük yaşantı olmuş. Türkiye’de büyüyen ve yayılan yanlış bir çember var. Maalesef bu çember kendisini Çankırı’da da göstermeye başladı. Bunun en büyük sebebi ise insan yetiştirilememesi. Eğitim almak insan olmak demek değil.

 

Zengin olmak için hırs yapma. Doğruluk ve dürüstlük için hırs yap da, gösterdiğin hırs bir işe yarasın. Hayatta iki şeyi kaybederseniz eğer her şeyi kaybetmiş olursunuz. Birincisi insana karşı saygı, ikincisi ise her şeye karşı sevgiyi.

 

Bana yapacağını söyleme, ne yaptığını söyle… Duyarsız insan. Benim için iyi şeyler düşünmeyen ve benim için iyi şeyler istemeyen dostum değildir.

 

Seni, ve sana benzeyenleri bana sıktığınız kurşunla vuracağım. Haddinden fazla saygısızlık sonradan düşmanlık doğurabilir. Bu fitili ateşledin saygısız insanlarla hayatta işin olmaz, tanımamda. Hataları çabuk gören, nedense emekleri göremeyen zavallı insanlara gönül bağlamaya değmez. Yazıklar olsun, elini vicdanına koymayanlara, yazıklar olsun hakka hukuka tecavüz edenlere.

 

Şeref, haysiyet, gurur; insanın insan olduğunu belli eder. Ben layık-ı ile bir insan oldum. Ama bana layık-ı ile bir insan gelmedi… Her şeyi affederim, şahsımı ve sahibi olduğum www.haberci18.com internet medyama ihanet edeni asla…

 

Sabırlı olmak; tüm hastalıkların ilacı, güzel yaşamanın ve en medeni insan olma şeklinin göstergesidir sabırlı olmak. İşte bizde sabrımızı zorluyoruz.

 

Selam veriyorum tüm cümle aleme. Hakka, hukuka, adaletsizliğe tecavüz edenler bizden değildir. Hasiyetli ve şerefli olun bunlar sizi insan yapar. Ha biz insan değiliz derseniz o da sizin bileceğiniz iş.

 

Şerefsize ne kadar şerefsizsin desen gene şerefsizlik yapacaktır. 

 

www.haberci18.com İnternet Medya sahibi olarak “Ben bu diyarların, bu memleketin çocuğuyum. Ama bazı densizlerin gerçek kimliğini göremiyorum. Hiçbir zaman gerçekçi olmadınız. Kariyerime verdiğin değerle benim insanlığımı kaybettirme, helal haram olmasın derim.

 

Yazılarımızı ve haberlerimizi okuyup ta beğenmiyor iseniz, dostluğunuz ve düşmanlığınız tartışılır. Ben Vatanıma, Çankırı’ma ihanet etmem; çünkü Vatan benim, Çankırı benim. Siz vatanına, milletine, biz basın mensuplarına karşı ihanet ederek, suç işleyerek görevlerinizi yapmayan, yapamayan kişilersiniz. Bunları bilmeyenler buradan duysun, sizinde kim olduğunuzu buradan öğrensin tüm kamuoyu olur mu zavallı insan.

 

Benim hiç kimseden üstünlüğüm yoktur. Ancak kendini üstün görenlerden üstünüm… Bunu bilesiniz. Bir gün seninde desteğe ihtiyacın olacak, o zaman anlayacaksın insanlar seni neden desteklemiyor…

 

Affedilmeyecek hatalar vardır, sende o hatalardan birisin. Bir gün kapıma mutlaka geleceksin, “çok pişmanım” diyeceksin. Ama ben seni affetmeyeceğim.

 

Kimi, kimin için cezalandırıyorsunuz? Biz gazeteciler yaptığımız her haberlerimizde suçlu değiliz (suç unsuru bir şeyler arasalar da bulamıyorlar) iftira atmasını iyi beceriyorlar. Ama siz suçsuzu veya suçluyu suç işleyerek cezalandırırsanız, kusura bakmayın adaleti sağlamak değil adaletsizliklere yol açarsınız. Sizin şu an Çankırı’da yaptığınız sistem bu zaten.

 

Kadın, kadınlığını bildiği sürece kadındır. Erkek de erkekliğini bildiği zaman erkektir. Sizin ortaya koymuş olduğunuz oyunlar, ancak sizi anlamaya çalışanlar içindir. Bence siz insanları harcıyorsunuz. Yalan, yanlış, boş konuşarak şow yapıyorsunuz. Çok vahim bir durum. Eğer böyle yapmaya devam ederseniz gün gelir birileri de sizi harcaya bilir.

 

Hiç bir şey koymuyor da, yapılan adaletsizlikleri kabul edesim gelmiyor bir türlü. Kapıldınız boş hayallere, duyarsızlıktan geldiniz bu hallere.

 

Ben bu ülkenin vatandaşıyım, en tepedekinin ne kadar hakkı hukuku varsa benimde o karda hakkım hukukum var. Adalet istediğime dair şahitlerim var, şahsım ve haber siteme adaletsizlik yapıldığına dair delillerim var. Sahtekar ve çıkarcı bir basın değil, gerçekleri insanlara yansıtan, doğruları yazan, sokaktaki vatandaştan yana olan bir basınım, internet medya sahibiyim, ya sizler...

 

Kendisine saygı duymayan, başkasının saygısını da anlayamaz. Kendisini kral zannedenlere duyurulur, burada imparator var. Kabul et, vefayı cefaya değiştin ey adaletsiz insan… Bundan böyle benden saygı bekliyorsan önce adaletli olacaksın. Yalan, yanlış haber yapıyorsunuz diye bizleri yargısız infaz etmeyeceksiniz. Yoksa adaletsizlik husumet doğurur.

 

Sonuç olarak; Nedir ya kardeşim bu? Haber yaparken izin alacakmışız, yok olmadı haberi sayfamızdan kaldıracakmışız. Gördüklerimizi görmeyecekmişiz, ağaların işlerine gelmeyen doğru ve dürüst haberlerimizi kaldırmazsak görüşecekmişiz. Hadi oradan soysuz. Ateş olsan cürümüm kadar yer yakarsın. Klavye başına geçip yalan, yanlış haber yapıyor diye utanmadan, sıkılmadan yorum yazacaksın biz seni affedeceğiz öylemi?.. Yok, öyle üç kuruşa beş köfte kardeşim. Gelin o zaman gazeteciliği, İnternet Medyacılığını sizler yapın. Saygı bekliyorsan önce adaletli olacaksın… İftira atmayacaksın, ondan sonra klavye delikanlılığı yapacaksınız. Kısacası Allah’a yakın, biz çalışan gazetecilere uzak olacaksınız. Bırakında herkes işini yapsın.

 

Hoşça kalın, dostça kalın.

Bu yazı 18280 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum