Mustafa Çelik

Mustafa Çelik


Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste

18 Aralık 2018 - 09:45

Çıkar Aheste Aheste

 

Söyleyecek Başka Bir Şey Bulamıyoruz. 16 senedir Çankırı’ya, Çankırılılara yanlış yaptılar, yanlış atı oynayıp hizmet etmediler!

 

Aklı Allah verdiğine göre inanmayanlara neden akılları ermez diye buyurmuştur?

 

Zeka bir arabanın beygirgücü gibidir, sadece potansiyeldir. Motoru güçlü bir araba kötü kullanılabilir, düşünme becerisi araba kullanma becerisine benzer, öğrenmemiz gerekir. Uzun zaman çözemediğimiz sorunlar üzerinde bu kadar konuşacak yerde, bu kadar konuşmayıp, biraz daha fazla düşünseydik, bu kadar konuşmaya gerek kalmazdı.

 

Kısacası Bu

 

Hiçbir kimse hakkında yalan, yanlış konuşmadık, konuşmayacağız da. www.haberci18.com İnternet Medyası ve admini olarak “Tek derdimiz Çankırı’nın sorunlarını paylaşmak istediğimizi belirtmektir. Biz Bu Toprakların Gerçek Efendileriyiz, Biz Kimmiyiz! Köylüyüz, Çankırı’lıyız. Kıza gümüş takılmaz, erkeğe hava atılmaz, Biz Çankırı’lıyız gardaş; bize şekil yapılmaz!”

 

Biz Çankırı İçin Gerçek Haberleri Yapıyoruz

 

Çankırı’da büyük sorunlar var, biz Çankırı’nın sorunlarını paylaşmak için okurlarımızla buluşarak Sorumlu sorumsuzların, yetkisiz ve etkisiz yetkililerin yaranlar, şehitler diyarı şehrimiz için dürüst çalışmaları için tüm zorlukları göz önüne alarak emek sarf ediyoruz. Kısacası anlatmak istediklerimizin özü de, sözü de bu. İyi yönetilemiyoruz.

 

www.haberci18.com İnternet Medyası ve Haber Sitesinin sahibi Mustafa Çelik olarak;15 Senedir Çankırı Bu Değil!...diye dönemin Milletvekillerini, Valisini, Belediye Başkanlarını, Siyasi Patilerin İl, ilçe Başkanlarını, İl Genel ve Belediye Meclis üyelerini, İl Özel İdare Genel Sekreterini, Kurum Müdürlerini, STK’ları, kendisini bir şey sanan lüzumsuz Sendikacıları eleştirip çok sayıda “Çankırı İyi Yönetilmiyor, Çankırı’da Tuhaf Oyunlar Oynanıyor, Çankırı dışarıdan kumanda ediliyor” başlıklı haberler yaparak Çankırı ve Çankırı insanına sahip çıkalım diye tek başımıza mücadele verdik. Bizler bu kişilerle mücadele ederken siyasi ayak oyunları ile, çirkin siyasetçilerin hedefi haline gelerek terbiyesizce, ahlaksızca, adaletsizce bir gece vakti 20 yıl hizmet verdiğimiz kurumumuzdan koparılmak marifetiyle 84 arkadaşımızla birlikte T.C. Karayolları Kastamonu’ya tayinimiz çıkarılarak 2011 yılının fırtınalı bir günüde Çankırı’dan sürgün edilmiştik. Malum şahısların övünerek yaptıkları tek hizmetleri bu olmuştu Çankırı’ya. Anlatmak istediklerimiz tayin edilişimiz değil. Çankırı’yı kimler yönetmiş onları anlatmak. Yaşananlara bakarak şimdi bir kurumdan örnek verecek olursak İl Özel İdaresinde çalıştıracak personel bulamıyorlar, hizmetli bulamıyorlar. Sürücü, operatör bulamıyorlar. Kurumun para kasasına fareler girmiş o da cabası… Diğer kurumlarda neler olup biti onu da Cenab-ı Allah biliyor.

 

Çünkü en çok yukarıda ki şahsiyetlerin Çankırı’yı neden iyi yönetmek istemediklerini, kime hizmet ettiklerini, Çankırı’da kirli oyunların oynandığını, Çankırı’nın çok çok uzaklardan, dışarıdan yönetildiğini biliyorduk. Bizi susturmak istediler. Başaramadılar. Kötü emellerine alet olmadık. Filan gazeteye abone olun dediler olmadık. Filan topluluğa katılın dediler katılmadık, daha neler neler... Bizden kurtulabilmek için de torba yasa bilmecesi diyerek kısa yoldan tayinimizi çıkartarak kötü emellerine ulaşmış oldular. Rahat at oynatmaya başlamışlardı. Çok sevdikleri nefis yemekleri olan makrube (maklube) sofralarında çok mutluydular, yüzlerinden gülücükleri eksik olmuyordu. Vur patlasın, çal oynasın uygulaması yapılıyordu. Makam ve mevkileri kafalarına göre kullanmanın sevincini yaşıyorlardı. Ama biz yine onların enselerindeydik, kendileri ile olan mücadelemizde pes etmedik. Neyse, ne diyelim Allah’ın sopası yoktu. Sonuçta hevesleri kursaklarında kaldı, dünya başlarına yıkıldı.

 

-Alma Mazlumun Ahını Çıkar Aheste Aheste-

 

Malum olaylar enselerinde patlayıverdi. Ama geçen 15 senede de Çankırı’nın anasını bellediler, yandaşları ile keyif çattılar. Çankırı’daki yatırımlar, yarım kalan işler kasıtlı bitirilmemişti. Allah yanıltacak ya zaman geldi dananın kuyruğu koptu, akrep gibi kendi kendilerini soktular, bir birine düştüler. Bu gün gelinen nokta da ise herkes görüyor ki malum oyunun malum oyuncularının akıbeti hüsranla bitti. Bir birini ispiyon etmeye, itirafçı olmaya başladılar. Her şeyini, işini, gücünü kaybedende oldu, Çankırı’yı terk edende oldu, bileklerine kelepçe takılanlar, çoluk çocuğuyla vedalaşıp ceza evine girenlerde oldu. Etme bulma dünyası. Bu da gösterdi ki Çankırı’nın saf ve temiz kalpli insanlarının beddualarını aldılar, bak görüyor musunuz ne hale düştüler yorumu ile karşılaşmış oldular.

 

Bakın dostlar hep birlikte geçmişte kalemimize aldığımız bazı konuları inceleyelim, hep birlikte okuyalım, “Yaranlar, şehitler diyarı Çankırı’mız menfaatine yapılması gerekenleri yapmayanlara, Çankırı’ya zarar vererek koltuklarını amaçlarının dışında kullananlara, Çankırı’yı bile bile iyi yönetmek istemeyenlere neler söylemiştik? Bu gün bu sözlerimiz yine geçerlidir. Yine eleştireceğiz, yine yazacağız. Kim Çankırı ve insanına yanlış yapıyorsa unutmasınlar ki gözetleniyorlardır. Mideleriniz ağrımaya, kafalarınız karışmaya devam edecek, koltuklarınızda rahat ve huzurlu olamayacağınızı anlayacaksınız. Aramızda bazı yalakalar, yağcılar olsa da Çankırı ve insanına hizmeti layık görmeyenlerle mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.

 

Cenab-ı Allah Yüce Türk Milletini, Çankırı’yı basiretsiz, liyakatsiz insanların karar mercisine gelmesinden korusun.

 

Çankırı; İnsanların yüzünde taşıdığı ifadenin sırtında taşıdığı elbiseden daha acı olması gereken yer değildir.

 

Ve diyoruz ki;

 

Çankırı; İnsanların acı çayın sürüklediği bir yaprak gibi kendini suyun akışına bırakarak, uygulamalara razı olma yeri değildir.

 

Çankırı; Bu memleketin ekmeğini yiyip, suyunu içerek, gözünün içine baka baka insanımızın hayalleri ve sevdası için gerekenleri yapmayanların yeri değildir.

 

Çankırı; Sorumlu sorumsuzların ve yetkisiz ve etkisiz yetkililerin sırtını sıvazlama, başını okşama ve gönlünü hoş tutma yeri değildir.

 

Çankırı; Çankırı’nın muhteşem sporu olduğu halde, sporu bile Çankırı’ya çok görerek kara paralar haklayıp kaçıp gidenlerin, fildişi kulelerde oturan İstanbul veya başka illerin takımlarının müstemlekelerine uşaklık yapma yeri değildir.

 

Çankırı; Sıradan alışılagelmiş kime ve neye hizmet ettiğini bilmeden çığırtkanlık yaparak, sokaklarda zafer kazanmış kahraman karşılar gibi kutlama ve stres patlaması yapma yeri değildir.

 

Çankırı; Yıllarca kandırılmış ve Çankırı için çalıştığını zannedenlere karşı sabır ve sebatla inanmayı tercih etme yeri değildir.

 

Çankırı; Ankara’nın kıyıda köşede kalmış, kenara itilmiş ötelenmiş ve ötekileştirilmiş bir ilçesi değildir.

 

Çankırı; İstanbul’un arka bahçesi gecekondu semtinde varoşlar mahallesi de değildir.

Çankırı; Zonguldak  ve Karabük’ün içinden geçerken sadece bakılan ama görülmeyen tren istasyonu değildir.

 

Çankırı; Kastamonu ve Sinop’un kuş uçmaz kervan geçmez yerlerinde yolgeçen hanı değildir.

 

Çankırı; Daha hale FETÖ’cü hainlerin cadde ve sokaklarımızda elini, kolunu sallayarak rahat dolaşıp, gezebildiği, kamp merkezi de değildir.

 

Sonuç olarak “Ne güzel bir haber, ne kadar doğru bir eleştiri, ne kadar güzel bir yorum bu diyecekler olacaktır. Haberimizden, köşe yazılarımızdan memnun olmayanlarda çıkacaktır. Sayın yetkililer lütfen o dönemi biraz daha irdeleyin. Haksızlık ve adaletsizlik konusunda, resmi kurumlarda, malum olayların oyuncularından Çankırı temizlenmiş değil. Sinsi sinsi seyre bakıyorlar. Çankırı tarihinin altın madalyasını hak ettiğini sanan bu zavallılar şimdi ne işle meşguller, daha hala kimi savunuyorlar bunu da araştırın. Sizlerden ricamız konuyu buharlaştırmayın, olayı savsaklamayın.

 

Şimdiden kolay gelsin, Allah emeklerinizi zayi etmesin. Biz bu tiplere puanlarımızı verdik, puan verme sırası şimdi sizlerde. Kuralları biliyorsunuz.

 

Gerçekten dünyanın en iyi vilayeti de olsa Çankırı da istenilen huzur yok. Çünkü hiçbir yerde gerçek Çankırılı görmüyorum. Memlekette elini sallasan yabancı uyrukluya, malum olayların işçilerine çarpıyor. Onlar Çankırı’nın parklarını, caddelerini, sokaklarını işgal etmiş durumdalar.

 

Sizi halk getirdi yine halk götürecektir. Lütfen halka, ulusal, yerel basına, Çankırı’nın saf, kalbi temiz insanlarına saygı duyun. Millet uyanmalı artık, kendine, memleketine, milletine saygı duymayana sevgi göstermemeliyiz diye düşünüyoruz. Pabuç pahalı. Çankırı’mızın menfaati için tepkilerimizi hep birlikte göstermeliyiz. Tehlike geçmiş değil, yoksa bir 16 sene daha kandırılmaya, oyalanmaya mahkûm edileceğiz.

Bu yazı 15300 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum